HTML

Miskolci hírek

Miskolci lévén, fontosnak tartom a megfelelő tájékoztatást....És nem csak a negatív híreket szeretném közölni...szeretném, ha a város megítélése javulna, bár tény, itt élünk....tudjuk, mi zajlik minden reggel a villamoson, az utakon, az ovikban, az iskolákban. Halljuk hát!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Acélváros

2009.02.25. 20:41 Abydosgate

„…ez a város, Miskolc mindig várni fog….”

 

Hát, ahogy kinéz, nem túl valószínű….Szépen lassan, oda minden reményünk… A kohászat eddig haldoklott, de úgy tűnik, hamarosan végleg bevégzi. Ígérik, hogy nem, hogy talán egy év múlva ismét…Na, de addig mi lesz? Több száz ember, és családja miből fog élni? A munkanélküliből?  6 hónapig…és aztán? Arról nem is beszélve, hogy hitelt abból nem lehet fizetni, de rezsit se nagyon…

Vegyük csak sorba, 10-es kapu, 1-es kapu, Digép, LKM, 1D-s, gyárfújás, nyílik a kapu, özönlik a kohászok hada a vasgyári kiskocsmákba…emlékeznek még???? Jó régen volt már… Szétszabdalták, eladták, kiadták, megszűnt, újraindult, és most megint leállnak…

Én gyermekfejjel utáltam kettőkor arrafelé közlekedni. Tömeg volt a buszokon, a villamoson, az utcán…Emlékszem, az első kilépők rohantak a kiskocsmák felé, hogy elsőnek kérhessenek…A többiek pedig hátulról bíztatták őket: Nekem is kérd ki!!! Akkor utáltam.

Ma már inkább visszasírom. Akkor volt munka, volt miből leöblíteni az egész napos port. Akkor nem volt gondja a kohásznak, hogy miből iskoláztassa a gyerekét. Nem volt gond, ha a videó lejátszót akarta megvenni. Dolgozott keményen és keresett. És élt.

De most? Mi lesz Veletek kohászok? Mi lesz Veled Miskolc????

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr83966123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása